Συνταγές που θα μας δώσουν δύναμη και υγεία. Προτιμούμε πάντα υλικά ελληνικής παραγωγής.
Όλες οι συνταγές έχουν αντικαταναλωτικό χαρακτήρα αφού γίνονται γρήγορα κι εύκολα καταναλώνοντας πολύ λίγη ενέργεια, τα υλικά βρίσκονται πανεύκολα, είναι φθηνά, μερικά από αυτά μπορούμε να τα παρασκευάσουμε και μόνοι μας και η δύναμη-υγεία που προσφέρουν σε σχέση με τα χρήματα που κοστίζουν είναι ασύγκριτη !!!
Υποθέτουμε ότι έχουμε ένα βάζο που διαιρείται σε δέκα ίσα μέρη.
Ανακατεύουμε καλά:
- 5 μέρη ταχίνι βιολογικής καλλιέργειας ανάλατο από αναποφλοίωτο σουσάμι
- 1 μέρος αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέρος πολύ καλά αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα και λιναρόσπορο καφέ χρώματος
- 2 μέρη μέλι
- 2 μέρη χαρουπόμελο
Ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού από αυτό το δυναμωτικό και θρεπτικό μείγμα αρκεί για να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε.
Ταχίνι μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας πολύ απλά, από σουσάμι και ελαιόλαδο:
Μπισκότα βρώμης (αντι-μπισκότα εμπορίου)
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι ταχίνι βιολογικής καλλιέργειας ανάλατο από αναποφλοίωτο σουσάμι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένους ξηρούς καρπούς
- 1 κουταλιά της σούπας πολύ καλά αλεσμένο λιναρόσπορο καφέ χρώματος
- 2 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές πολύ καλά τριμμένο – αλεσμένο καρύδι
- 1 φλιτζάνι βρώμη βιολογικής καλλιέργειας
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή κράνμπερι
Ανακατεύουμε καλά και ετοιμάζουμε περίπου 10 μπισκότα τα οποία τα πατάμε λίγο και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά και ούτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα μαλακό μπισκότο που στη συνέχεια παραμένοντας έξω από το φούρνο θα σφίξει περισσότερο από μόνο του.
- 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βιολογικής βρώμης.
- 1 πρέζα φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα
- 1 κουταλιά της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο «Υπέρταση και Αλάτι, Μύθοι και Πραγματικότητες!» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά: http://www.drtsoukalas.com/subject.php?id=87
Το θαλασσινό αλάτι μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας αρκεί να έχουμε πρόσβαση σε θαλασσινό νερό μη μολυσμένο: http://pos-ftiaxnetai.blogspot.com/2011/11/blog-post_4346.html
- 2 κουταλιές της σούπας τραχανά
- 1 κουταλιά της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
- Πολύ λίγο πιπέρι καγιέν
Για μια ελαφριά μερίδα βράζουμε τον τραχανά σε ενάμισι φλιτζάνι βραστό νερό. Στα 10 λεπτά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά. Προς το τέλος ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα και το πιπέρι καγιέν (προσοχή καίει), ή προσθέτουμε 2 κουταλιές κατσικίσιο γιαούρτι μόλις το σερβίρουμε στο πιάτο. Αν δεν θέλουμε καθόλου γαλακτοκομικά, μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά σπόρους hemp.
Το πιπέρι καγιέν (cayenne pepper) είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Είθισται να λέγετε πιπέρι, ενώ δεν είναι πιπέρι, είναι πιπεριά. Λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο. Επίσης έχει φυσική ισχυρή εξισορροπητική επίδραση στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση. Το cayenne pepper είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα. Ένα πάμφθηνο δώρο – φάρμακο για την υγεία μας, που λειτουργεί κι ως φυσικό διαιτητικό προϊόν.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: perierga.gr/2011/04/το-κόκκινο-πιπέρι-κόβει-την-όρεξη-και/
- 250 γρ. ζυμαρικά από ζέα
- 4 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- το χοντρό μέρος ενός πράσου
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας, ή 1 μέτρια ντομάτα
- 3 καρότα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό θαλασσινό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα
- Μισή πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 πιπεριά
- Μισό φλιτζάνι πολύ καλά αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1 φλυτζανάκι του καφέ μαυροδάφνη
Κρέμα κουάκερ με νιφάδες δημητριακών και βρώμης (αντι-γλυκό)
- Μισό ποτήρι με άπαχο κατσικίσιο γάλα και μισό με νερό (σύνολο 250ml) κι ούτε σταγόνα παραπάνω γιατί δεν θα δέσει η κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες δημητριακών ζέας
- 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης βιολογικής καλλιέργειας
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ή κράνμπερι
- 1 κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς ολόκληρους ή τριμμένους (από την αρχή στο μείγμα ή στο τελικό ανακάτεμα στο πιάτο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο-αλεσμένο καλά λιναρόσπορο καφέ χρώματος
Γιαούρτι – απόλαυση (αντι-επιδόρπια γιαουρτιού)
Προσθέτουμε σε ένα κατσικίσιο γιαούρτι, 2 κοφτές κουταλιές από νιφάδες βιολογικής βρώμης και 1 κουταλάκι μέλι με 1 ψιλοκομμένο φρούτο της αρεσκείας μας και 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο καρύδι, αμύγδαλο και λιναρόσπορο (χτυπήστε στο multi 30 αμύγδαλα, 10 ολόκληρα καρύδια, 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο και φυλάξτε στο ψυγείο ώστε κάθε φορά να χρησιμοποιείτε την ποσότητα που χρειάζεστε).
Τσάι (αντι-καφέ)
Βράζουμε 3 λίτρα νερό για 2-3 λεπτά προσθέτοντας 10 κλωναράκια τσάι του βουνού. Αφού κατεβάσουμε τη φωτιά προσθέτουμε 2-3 φακελάκια πράσινο τσάι, ή πράσινο τσάι ενισχυμένο με κατεχίνες. Αφαιρούμε το πράσινο τσάι μετά από 3 λεπτά ώστε να μη πικρίσει, αλλά αφήνουμε το τσάι του βουνού μέσα στο ζεστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μία ώρα και μετά προσθέτουμε 3 κοφτές κουταλιές της σούπας μέλι. Αφήνουμε τουλάχιστον για άλλες 2 ώρες να κρυώσει καλά, σουρώνουμε και το προσθέτουμε σε γυάλινα μπουκαλάκια που θα φυλάξουμε στο ψυγείο.
Reblogged this on Τροπή….
Μου αρέσει!Μου αρέσει!