Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές. ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Ένα εγχειρίδιο για μικροκαλλιεργητές με πληροφορίες για την καλλιέργεια κηπευτικών από το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας, ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Το εγχειρίδιο αφορά την καλλιέργεια προϊόντων όπως μελιτζάνα, τομάτα, πιπεριά, λαχανοκομικό φασόλι, μπιζέλι (αρακάς), μπάμια, πεπονιά, λάχανο και σπανάκι και απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες καλλιεργητές. Συνοπτικά παρατίθενται για κάθε είδος ξεχωριστές πληροφορίες για την εποχή και τον τρόπο σποράς και μεταφύτευσης, τη λίπανση και τη συγκομιδή.

Εγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών ειδών για μικροκαλλιεργητές.

Πατήστε εδώ για να δείτε το εγχειρίδιο

Open publication – Free publishing

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας – Τμήμα Λαχανοκομίας

«Το παρόν εγχειρίδιο αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την καλλιέργεια των κηπευτικών ειδών, των οποίων ο σπόρος διατίθεται προς πώληση σε μικροκαλλιεργητές από το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας (Κ.Γ.Ε.Β.Ε.).

Επειδή το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες καλλιεργήτές, κρίθηκε σκόπιμο να συμπεριληφθούν χρήσιμες πληροφορίες για κάθε  κηπευτικό είδος και όχι για κάθε ποικιλία ξεχωριστά. Συνοπτικά, παρατίθενται για κάθε είδος ξεχωριστά πληροφορίες για την εποχή και τον τρόπο σποράς και μεταφύτευσης, τη λίπανση και τη συγκομιδή.

Στο τέλος του εγχειριδίου οι παραπάνω πληροφορίες δίνονται συγκεντρωτικά σε πίνακες. Το φωτογραφικό υλικό και οι πληροφορίες που παρατίθενται είναι από το βιβλίο του διατελέσαντα ερευνητή του Κ.Γ.Ε.Β.Ε. Δρ. Φωτίου Μπλέτσου «Πρακτική Λαχανοκομία και Παραδοσιακές Ποικιλίες» (Εκδόσεις Ζήτη), στο οποίο θα μπορούσε να ανατρέξει κανείς για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ελληνικές παραδοσιακές ποικιλίες κηπευτικών.»

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s