Συνταγές ομορφιάς με ρόδι

Επιτέλους έφτασε η εποχή των ροδιών!
Εκτός από τη βρώσιμη χρήση ως φρούτο ή ως χυμό ή λικέρ, τα ρόδια χρησιμοποιούνται και ως βάση σε συνταγές ομορφιάς μάσκες, λοσιόν, πίλινγκ κλπ

Ας δούμε κάποιες χρήσεις

Μάσκα
Χυμό από 1/2 ρόδι

1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
1         “              “           μέλι
3 κουταλιές σούπας βρώμη.
Ανακάτεμα όλα μαζί σε μπλέντερ και επάλλειψη στο πρόσωπο για 15′
Ξέπλυμα με νερό.
Τονωτική λοσιόν
1/4 φλυτζανιού αποβουτηρωμένο γάλα
1 κουταλιά σούπας χυμό ροδιού.

Αν ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού και η καλοπέραση των διακοπών σας έχουν αφήσει πανάδες σε πρόσωπο, χέρια, ντεκολτέ, δοκιμάστε τον παρακάτω συνδιασμό:
Πίλινγκ

Σπόρους ροδιού
μαγιά μπύρας
χυμό ροδιού
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο.
(δεν αναφέρει αναλογίες, οπότε κάντε πειράματα…)
Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ και κάνετε για λιγα λεπτά μασαζάκι με το μίγμα αυτό στο πρόσωπο ή όπου αλλού θέλετε. Ξεπλένετε με νερό.
Το εφαρμόζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα
1/2 αβοκάντο
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ολικής
2        “              “          χυμό ροδιού

Χτύπημα στο μπλέντερ και άπλωμα παχύ στρώμα στο πρόσωπο.
Μετά από 15′ λεπτά ξεπλένουμε με νερό και βάζουμε την κρέμα μας.
Παγάκια
1 χούφτα μαϊντανό
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού
3 κουταλιές σούπας γκρέιπ-φρουτ.
Και πάλι στο θαυματουργό μπλεντεράκι και μετά σε παγοθήκες και στην κατάψυξη.

Κάθε βράδυ πασαλειβόμαστε με το παγάκι (όπου θέλουμε).

 και ένα ποτό!

Νέκταρ Αγάπης

250 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
50 γρ χυμό ρόδι
50 γρ.χυμό μήλου
50 γρ. χυμό λεμονιού
100 γρ. βότκα

Ανακάτεμα όλα μαζί και ψυγείο για 1/2 ωρίτσα.
Και μετά….απολαύστε το….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s