Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)

falafel250 gr ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

½ μάτσο μαϊντανός (2 μεγάλες χούφτες)

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

2 κ.γ. ξερό κόλιαντρο σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. αλεύρι

→ Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς.

Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα αλέθουμε στο μούλτι, να γίνουν πολτός (όσο πιο μικρά κομματάκια, τόσο καλύτερα). Λιώνουμε επίσης στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτοντας το αλεύρι.

Έπειτα παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας ή ένα ειδικό κουτάλι για κεφτέδες, και με λίγη ποσότητα από το μείγμα, σχηματίζουμε κεφτεδάκια, πιέζοντας με την παλάμη μας πάνω στο κουτάλι. Γλιστράμε τα κεφτεδάκια από το κουτάλι κατευθείαν στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει να κάψει το λάδι. Τηγανίζουμε 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά, σε μπόλικο λάδι! Θα βγουν 25-30 φαλάφελ.

(αν θέλουμε να τα κάνουμε πιο ελαφριά, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα βάλουμε 1-2 κ.σ. λάδι στο μείγμα μας, και θα ψήσουμε τα φαλάφελ σε μια λαδόκολλα. Θα χρειαστούν γύρω στα 40′ στους 180°C)

Καλή όρεξη!

Σχόλιο StopAlimentarius :  Ευχάριστη και εύγευστη προσθήκη είναι το καρότο και το κάρυ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s