Μελιτζανοπίλαφο

Η συνηθισμένη ερώτηση μόλις ακούσει κάποιος ότι είμαι από αυτούς τους «περίεργους» φυτοφάγους, είναι «δεν τρως κρέας; και τί τρως;»  Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούμε να φάμε, που ακόμα και να ήθελα, δε ξέρω αν θα προλάβαινα να φάω κρέας…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια νέα κατηγορία συνταγών!

Μελιτζανοπίλαφο

Υλικά (για 4 άτομα) :
250 γρ. ρύζι για πιλάφι
½ κιλό μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
αλατι
πίπερι
λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Εχουμε βάλει τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας πάντα καλά. Προσθέτουμε νερό, περίπου 2 φορές τον όγκο του ρυζιού. Σιγοβράζουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ταιριάζει ο μαϊντανός, αλλά και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Πηγή: xortosyntages.blogspot.gr

Σχόλιο StopAlimentarius: Ας δώσουμε και τις συμβουλές υγιεινής διατροφής… Τσιγαρίζουμε σε νερό και όχι λάδι!  Δεν είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και μπορούμε να παραλείψουμε το λευκό κρασί…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s