Δείτε το καλύτερο energy drink σύμφωνα με νέα μελέτη!

ντοματο χυμός Το καλύτερο energy drink είναι... ο χυμός ντομάτας σύμφωνα με νέα μελέτη!Τα ενεργειακά ποτά κατά καιρούς έχουν προκαλέσει ανησυχίες για τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν στον οργανισμό.

Τη λύση σε όσους τα «φοβούνται» έρχεται να δώσει η επιστήμη, παρουσιάζοντας το καλύτερο φυσικό ενεργειακό ποτό: τον χυμό ντομάτας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι ντομάτες περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να επανέλθουν οι μυς και να διατηρηθούν τα επίπεδα του αίματος σταθερά μετά την άσκηση.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ σε ζωτικά όργανα 15 αθλητών για δύο μήνες, πριν και μετά την άσκηση. Σε 9 από αυτούς έδιναν τοματοχυμό και στους άλλους τα συνηθισμένα ενεργειακά ποτά που βρίσκει κανείς στο εμπόριο.

Η πρώτη ομάδα αθλητών επανερχόταν πιο γρήγορα και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους επέστρεφαν σε φυσιολογικά επίπεδα σχεδόν άμεσα μετά την άσκηση, σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα, αποδεικνύοντας έτσι τις θετικές επιδράσεις του χυμού ντομάτας στον οργανισμό.

 

Πηγή: proionta-tis-fisis.info

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s