Δίαιτα, Νηστεία ή Εγκράτεια;

ΔΙΑΙΤΑ, ΝΗΣΤΕΙΑ Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ; Αλήθεια τι είναι Αληθινά Σημαντικό, σε σχέση με την διατροφή, για μια Πνευματική Ανάταση; Για να είναι ο άνθρωπος στην κατάσταση που είναι η ιδανική, για τον Νου και το Σώμα του, δηλ. για Υγεία και Μακροζωία; Σε ποιά κατάσταση χρειάζεται να βρίσκεται, στην Δίαιτα, στην Νηστεία ή στην Εγκράτεια; Για την Μακροζωία δεν θα αναφερθώ εδώ, γιατί αγγίζει εκτός από την φυσική και μετά-φυσική πλευρά, θα μείνω στην υγεία, που είναι φυσική, απαραίτητη και οφθαλμοφανής.

Σε ένα τραπέζι που ήμουν καλεσμένη, κάποιοι από την ομήγυρη, βρίσκονταν σε κατάσταση νηστείας λόγω της επιβολής της εκκλησίας και κάποιοι σε κατάσταση δίαιτας λόγω της επιβολής του ιατρού. Σε κατάσταση εγκράτειας δεν βρισκόταν κανείς ούτε καν η γράφουσα, γιατί στο μενού υπήρχαν εδέσματα πραγματικοί θησαυροί διατροφής και άφησα την εγκράτεια για άλλες στιγμές που δεν κάνω κέφι να μαγειρεύω.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όπως ίσως καταλάβατε, είναι ο διαχωρισμός των τριών αυτών καταστάσεων, Δίαιτα, Νηστεία και Διατροφική Εγκράτεια. Είχε επικεντρωθεί η κουβέντα, στο εγώ (αρκετά χοντρούλης) δεν τρώω αυτό γιατί νηστεύω, ή εγώ δεν τρώω το άλλο (επίσης χοντρούλης) γιατί κάνω δίαιτα, η χοληστερίνη πετάει σαν χαρταετός και ο γιατρός φωνάζει, είπαμε η εγκράτεια απείχε από την παρέα και κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Εδώ, η απλή παρατήρηση του ολοφάνερου –ΝΑΙ …ΠΑΛΙ!!!- είναι που μου έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές απαντήσεις, για την φύση του ανθρώπου και των συμπεριφορών του.

Στην Δίαιτα με σκοπό το χάσιμο κιλών και την καλυτέρευση της υγείας, (είναι ντροπή να μιλάμε για χάσιμο κιλών όταν άνθρωποι λιμοκτονούν, αλλά ας μην γίνω πολύ κακιά, ακόμη δεν άρχισα), συνήθως ο γιατρός, ναι υπάρχει και ειδικότητα !! διατροφολόγος λέγεται, επιβάλει στον ασθενή να αποφεύγει τροφές αίματος, (κόκκινα κρέατα,!! γαλακτοκομικά, τυριά, ζάχαρα, αλλαντικά, βούτυρα, τηγανιτά.. κλπ.), με σκοπό το χάσιμο κιλών, λίπους δηλ. απόφραξη των αρτηριών, καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, καλύτερη υγεία κλπ κλπ. κατά περίπτωση.

Όμως μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος εύχεται την υγεία και την ευημερία, κατά βάθος αν μπορούσε να ακούσει αυτά που λέει στον εαυτό του θα άκουγε τραγωδίες πόνου και την προσμονή κάποιας συμφοράς που έρχεται, πιθανής και απίθανης. Κοίτα γύρω σου το ολοφάνερο, από την μία, άνθρωποι που τρέχουν στα γυμναστήρια για να χάσουν κοιλιές και προγούλια, ενώ το βράδυ στον καναπέ, στα μπαράκια, τρέφονται με τσιπς, κρέατα, τυριά, αλκοόλ… από την άλλη οι διάφοροι αθλητές επαγγελματίες και μη που γυμνάζονται υπερβολικά και αφύσικα τρέφονται με φάρμακα, ενέσεις τοξίνες.

Τραγέλαφος. !!! Στην δίαιτα επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνονται. Όταν τελειώσει η δίαιτα ο ασθενής, που τώρα έγινε καλά (!!!!) μπορεί να επιστρέψει στην συνηθισμένη του διατροφή, αυτή την ίδια που τον έκανε άρρωστο (πολλά !!!!!!)

Στην Νηστεία με σκοπό την Πνευματική Ανάταση και εξαγνισμό της ψυχής συνήθως η θρησκεία, με εκπρόσωπο την εκκλησία επιβάλει στους πιστούς της, (η ίδια σας αποκαλεί πρόβατα-αμνούς) να απέχουν από κάθε τροφή αίματος, έτσι λένε..!!! Κομμένα τα κρέατα, και κάθε ζωική τροφή, επιτρέπουν ελιές αλλά όχι λάδι !!!, επιτρέπεται καλαμάρια, μπακαλιάρο, χταπόδι, αλλά όχι γαλακτοκομικά!!! απαγορεύονται τα αυγά αλλά όχι ο ταραμάς, δηλ. αυγά μπακαλιάρου,αυγοτάραχου και χαβιάρι, !!!! Τίποτα που να αφορά τις θρησκείες δεν υπάγεται στην σφαίρα της Λογικής ή της Πνευματικότητας.

Όσο για ποσότητα, ούτε λόγος, μπορούν οι νηστευτές να φάνε όσο θέλουν. Φυσικά επίσημα κάτι λένε και για την ποσότητα αλλά οι ευτραφείς παπάδες και τα πιστά τετράπαχα πρόβατα, άλλα μας δείχνουν με την εικόνα τους. Αμφότεροι άρρωστοι σωματικά και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, σε άρρωστο σώμα η ψυχή, αν υπάρχει, είναι κι αυτή άρρωστη. Η Ποσότητα της Διατροφής. Το ότι κάποια τροφή είναι καλή για τον οργανισμό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως μπορείς να την καταναλώνεις σε άπειρη ποσότητα.

Έχω δει ανθρώπους που τάχα και καλά νηστεύουν να τρώνε ένα τραπέζι τρόφιμα, συνήθως σαβούρες, αλλά όχι κρέας.. !! Πέντε μερίδες μπακαλιάρο, και μια κατσαρόλα φασολάδα αλλά χωρίς κρέας ή τυρί !! Φυσικά και ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ γιατί η νηστεία έχει να κάνει ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ… !!!

Κοίτα γύρω σου υπάρχουν υπέρβαροι 25 χρόνων και έχουν το σώμα ενός γέρου, κακό – γερασμένου, η πρησμένη κοιλιά, τα προγούλια,το περιττό λίπος, τα πρησμένα μάτια, η πλαδαρότητα του δέρματος δείχνουν έναν άνθρωπο που αρνείται να ζήσει, έχει ήδη δηλώσει παραίτηση. Ένας άνθρωπος για να εξαθλιώσει το σώμα του σε τέτοιο βαθμό, πρώτα πρέπει να έχει σαπίσει τις Σκέψεις του, το Είναι του και να έχει κυριευτεί από το εγώ του σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Μετά σου μιλάει για νηστεία και για κάποιον παράδεισο που έχει συμφωνήσει να τον περιμένει αν είναι καλό και υπάκουο πρόβατο. !!!

Οι Σκεπτομορφές (Ναι οι σκέψεις είναι μορφή και δεν το λέω εγώ αλλά ένα σωρό επιστήμονες με κάμποσα Νομπέλ ο καθένας τους) που δημιουργούν οι σκέψεις ενός τέτοιου ανθρώπου, μοιάζουν με τα διαβολάκια της κόλασης, που οι αμνοί νηστεύοντας, ελπίζουν, εύχονται και προσεύχονται να αποφύγουν. Έτσι γίνονται άνθρωποι ασήμαντοι, ψυχολογικοί νάνοι πιο μικροί κι από έντομο. Περιφέρονται στον κόσμο σε αυτό το επίπεδο υποβάθμισης, και σε αυτό το επίπεδο ο άνθρωπος, έχει ήδη μπει σε μαντρί και είναι πρόβατο, που μπορεί μόνο να προδώσει, να κατηγορήσει, να χλευάσει, να θρηνήσει, να χειραγωγηθεί. Ξεχνάει πως ο κόσμος είναι απλά η αντανάκλαση των σκέψεων και των συναισθημάτων του.

Αλλά σε κάποιες ελάχιστες στιγμές διαύγειας, ρωτάει γιατί οι σκέψεις του δεν υλοποιούνται, γιατί αρρωσταίνει, γιατί υποφέρει, γιατί πονάει και γιατί πεθαίνει. Μα γιατί αυτό επέλεξε να κάνει. Μόνος του, Απολύτως Μόνος του. Ψάχνει μυστικά κρυμμένα και νόμους άγραφους που θα του δώσουν, κατά προτίμηση χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χρήμα, υγεία, αθανασία και καλοπέραση. Μόνο ένα πρόβατο στο μαντρί φαντασιώνεται παράδεισους, βλέποντας τον αετό ψηλά στον ουρανό, όταν κατά τύχη σηκώσει το κεφάλι του από την επίκληση και τις προσευχές, παρακλήσεις, επαιτείες προς τον θεό του.

Μετά το πέρας της νηστείας μπορούν να επανέλθουν οι αμνοί του θεού, σε τροφές αίματος, ψοφίμια, γάλατα, τυριά, αλλαντικά και όλες τις τροφές που ξανά-κατεβάζουν τον άνθρωπο, σωματικά και ψυχικά από εκεί που τον πήγε η νηστεία !!!!! Μόνο μια θρησκεία, μπορούσε να εφεύρει τόσο μεγάλη βλακεία και μόνο τα πρόβατα στο μαντρί μπορούν να ακολουθούν τον τσοπάνη σε ότι τους επιβάλλει.

Στην Εγκράτεια με σκοπό την Εγκράτεια, ο άνθρωπος που βαδίζει στο Πνευματικό μονοπάτι γνωρίζει, χωρία καμιά επιβολή από κανέναν πέρα από την δική του θέληση, ότι η τροφή, σε κάθε της μορφή, είναι ένας μικρός θάνατος των κυττάρων και ότι σκοτώνει τα κύτταρα του σκοτώνει και την ψυχή του. Αν έχει ψυχή και αν ανήκει στους ελάχιστους ελεύθερους που ελέγχουν αυτοί οι ίδιοι το σώμα τους. Γνωρίζει πως χρειάζεται ένα σώμα υγιέστατο για να κάνει την υπέρβαση και φροντίζει να το έχει. Βάζει στο στόμα του ΜΟΝΟ αυτό που ΜΟΝΟΣ του και χωρίς καμία επιβολή αποφασίζει.

Δεν τον αφορούν νηστείες και δίαιτες είναι αστεία και τα δύο, Γνωρίζει μετά από χρόνια και χρόνια ΔΡΑΣΗΣ πως… Το Είναι Το Σώμα Και Το Πνεύμα είναι Ένα και το αυτό. ΕΝΑ.
Το Σώμα θα τον Ελευθερώσει, γιατί τα κύτταρα ξέρουν τον τρόπο, χρειάζεται να τα αφήσει να το κάνουν, χωρίς να φοβάται, με επίγνωση και θέληση.

Τι τρώει –αν και όταν-ο άνθρωπος της Εγκράτειας; Αν αποφασίσεις να γίνεις άνθρωπος της εγκράτειας, έστω και περιστασιακά, μην αντιγράφεις συνταγές τρόμου, με απλά υλικά φτιάξε Διατροφή Δύναμης και γίνε αρχιτέκτονας του σώματός σου. Χωρίς σε καμία στιγμή, να ξεχνάς όταν βρίσκεσαι στην κουζίνα σου και δημιουργείς ή στον μπακάλη σου και ψωνίζεις, Πως ότι έχει σχέση με την τροφή, βρίσκεται στα χαμηλότερα ενεργειακά κέντρα, στο πρώτο για την ακρίβεια, και εσύ χρειάζεσαι τροφή Δύναμης. Τροφή που μετατρέπεται σε ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ για όλα τα ενεργειακά κέντρα. Να είναι δηλαδή, ενεργειακά δυνατή.

Αν αυτό το έχεις στον νου σου τότε να ψωνίζεις με γνώμονα την ΔΙΑΤΡΟΦΗ του σώματος σου και του Πνεύματος (θεωρώ πως κάνεις καθημερινό διαστοχασμό, κι ελαφρά σωματική άσκηση) και δεν ψωνίζεις απλά για να φας. Αυτό από μόνο του έχει κάποια απλά σημεία εστίασης που θα σε βοηθήσουν μπροστά στις βιτρίνες με τα τρόφιμα.

•Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. (όπως σε όλα άλλωστε)

•Όλα βιολογικά ή από χωριό με φυσιολογικό τρόπο καλλιέργειας.

•Μια ημέρα την εβδομάδα μην δίνεις καμία τροφή στο σώμα σου. (υγρή η στερεή)

•Μια ημέρα την εβδομάδα φάε ΜΟΝΟ ΥΓΡΗ τροφή.

•Κρεμμύδι ωμό σκόρδο και πιπεριές κέρατα ωμά σαν βασική διατροφή.

•Ποτέ ανακάτεμα φρούτα με λαχανικά,

•Ούτε ανακάτεμα ξινά φρούτα με γλυκά

•Κάποια τρόφιμα είναι πλήρης διατροφή από μόνα τους και ωμά.

Αυτά σε γενικές γραμμές όταν βρίσκεσαι μπροστά σε επιλογή του τι θα φάμε σήμερα, στο τι θα βάλεις στο τραπέζι σου, στο πως θα ταΐσεις τα παιδιά σου για να μείνετε όλοι μαζί μακριά από γιατρούς, αρρώστιες, θάνατο. Αν σε αυτή την διατροφή προσέχεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, θα δεις να ανοίγεται μπροστά σου ένα μονοπάτι που μόνο οι άριστοι και οι εκλεκτοί μπορούν να το δουν και να το ακολουθούν.

Για την ποσότητα ούτε λόγος, καθημερινά ελάχιστη, μια δυο μέρες ακόμη λιγότερη και κατά περιόδους πλήρη αποχή.

Ιστορία μου αμαρτία μου, με την καλή έννοια.!  Η παντογνώστρια Βίκι λέει πως, οι Αιγύπτιοι, όπως μας πληροφορεί ο Ηρόδοτος, υποβάλλονταν σε νηστεία για θρησκευτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής. Νήστευαν κυρίως στις μεγάλες εορτές της Ίσιδας. Από τους Αιγυπτίους η συνήθεια της νηστείας πέρασε στους Έλληνες και τους Εβραίους, από τους οποίους την παρέλαβαν αργότερα οι Χριστιανοί και Μωαμεθανοί.

Όπως συμβαίνει και με τον μοναχισμό, η νηστεία αποτελεί ανατολική συνήθεια. Στους αρχαίους ασιατικούς λαούς και στους Αιγυπτίους τη νηστεία την επέβαλλαν θρησκευτικοί λόγοι. Προκειμένου να ετοιμαστούν οι πιστοί για τη συμμετοχή τους σε θρησκευτικές τελετές ή για να τιμήσουν ή για να εξιλεώσουν κάποιο θεό έπρεπε να απόσχουν γενικά ή μερικά από τροφές.

Στους αρχαίους Έλληνες η νηστεία ήταν μάλλον περιορισμένη και μόνο από τους συμμετέχοντες στα διάφορα «μυστήρια» σε αντίθεση με τη λιτότητα στη δίαιτα που ήταν ιδιάζον γνώρισμα των Ελλήνων αλλά και των μεγάλων φιλοσόφων όπως για παράδειγμα, Σωκράτης, Πλάτων, Πυθαγόρης κλπ.

Την νηστεία ασκούσαν προπάντων οι ιερείς, οι βασιλείς και οι στρατηγοί προκειμένου να θυσιάσουν. Οι άλλοι, και μάλιστα οι Αθηναίοι, νήστευαν μόνο κατά τις εορτές των «Ελευσινίων» και των Θεσμοφορίων για κάθαρση και εξιλασμό. Γενικά οι Έλληνες θεωρούσαν τη νηστεία ως δοκιμασία που συνέτεινε στη προσέγγιση του ανθρώπου στο «θείον» την «θέωση». Ιδιότυπες νηστείες είχαν επίσης καθιερώσει και θρησκευτικές και φιλοσοφικές σχολές και οργανώσεις όπως οι Ορφικοί και οι Πυθαγόρειοι.

Πλουτάρχου, Περί Σαρκοφαγίας : “Ο λόγος μάς αναγκάζει με φρέσκο μυαλό και καινούργιο ζήλο να ασχοληθούμε με το μπαγιατεμένο θέμα της σαρκοφαγίας. Είναι δύσκολο βέβαια, όπως είπε ο Κάτων, να μιλάει κάποιος σε κοιλιές που δεν διαθέτουν αυτιά.” Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει ο Πλούταρχος το δεύτερο από τα δύο έργα του με τον κοινό τίτλο Περί Σαρκοφαγίας, δύο λόγους πάνω στο ίδιο θέμα που απευθύνονται στον ακροατή με δύο μέρες διαφορά.

Ήδη από την αρχαιότητα, διαπιστώνουμε ένα φιλοσοφικό προβληματισμό και αρκετές επιστημονικές μελέτες για το ποια είναι η φύση των ζώων και ποια είναι η σχέση τους με τους ανθρώπους  με αποκορύφωμα τις αναφορές φανερές ή συγκεκαλυμμένες σχετικά με την αποχή από την κρεοφαγία είτε σε σχέση με την υγιεινή διατροφή είτε στα πλαίσια ενός απλού και απέριττου βίου.  Στον αντίποδα αυτής της άποψης υπήρχαν και φωνές, όπως αυτές των Στωικών φιλοσόφων που θεωρούσαν ότι τα ζώα είναι κατώτερα από τη φύση τους χωρίς νου και αισθήματα, δεν αισθάνονται πόνο και έτσι οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται και να τα δολοφονούν.

Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.  Πολλοί από τους φημισμένους αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Εμπεδοκλής, ο Απολλώνιος, ο Πλούταρχος και ο Πορφυρός ακολουθούσαν τη χορτοφαγία. Επίσης πολλές από τις πρώτες μυστικιστικές θρησκείες, όπως οι Ορφικοί και οι Εσσαίοι, είχαν τη χορτοφαγία ως προαπαιτούμενο για τη μύηση. Αν μελετήσουμε προσεχτικά το Ιερό Ευαγγέλιο βλέπουμε ότι ο Θεός προόριζε τον άνθρωπο να είναι χορτοφάγος.

Στη Γένεση ο Θεός λέει, «Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. Ταύτα θέλουσι είσθαι εις εσάς προς τροφήν…» (Γένεσις 1:29). Ακόμα και όταν ο Θεός έδωσε στο Μωυσή τις Δέκα Εντολές υποδήλωνε υποχρεωτικά τη χορτοφαγία. Αν ακολουθήσουμε την εντολή «Ου φονεύσεις» (Έξοδος 20:13), φυσικά προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να τρώμε κρέας, ψάρι, πουλιά και αβγά. Πώς μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό και ότι είμαστε λάτρεις της Δημιουργίας Του, αν σκοτώνουμε τα πιο ταπεινά μέλη της οικογένειας του Θεού;

Ίσως, θα έλεγε κάποιος ότι και από τα φυτά αφαιρούμε κάτι. Δεν είναι όμως το ίδιο, γιατί εκεί η αφαίρεση δεν γίνεται παρά τη θέλησή τους. Ακόμα και αν εμείς τα αφήσουμε ήσυχα, θα ρίξουν από μόνα τους τους καρπούς τους και εξάλλου η συγκομιδή των καρπών δε συνοδεύεται από την καταστροφή τους, όπως όταν τα ζώα δίνουν τη ζωή τους. Πρέπει λοιπόν ν’ αποφεύγουμε τις θυσίες ζώων. Έτσι και αλλιώς όλα ανήκουν στους θεούς, δικοί μας φαίνεται να είναι οι καρποί. Γιατί εμείς τους σπέρνουμε, τους φυτεύουμε και τους μεγαλώνουμε με τις υπόλοιπες φροντίδες. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε θυσίες απ’ τα δικά μας και όχι απ’ τα ξένα.

Διατροφή και Πνευματική και Φυσική Εξέλιξη  Πολύ συχνά, ο λόγος του ανθρώπου και σκέψη του, είναι η σκέψη των κατοχών και των στοιχειακών του σώματος αντί για τη σκέψη και το λόγο της ίδιας της ψυχής. Ωστόσο, ο άνθρωπος πρέπει να γίνει κύριος των κατώτερων στοιχείων του και να οργανώσει τη φυσιολογία του βάσει ενός ανώτερου οράματος, αντί να ελέγχεται από κατώτερες ωθήσεις και θελήσεις, που μόνο σε παρακμή, φθορά και τελικά στο θάνατο οδηγούν.

Η διατροφή λοιπόν πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα, να γίνει πιο φυσική καταρχήν, και προοδευτικά όλο και λιγότερο πυκνή, περισσότερο υγρή και πιο αιθερική. Μετά την αποβολή όλων των ζωικών τροφών απ’ τη διατροφή του, οι οποίες κρατούν το σώμα και το νου σε πολύ χαμηλή, ζωική δόνηση, και άρα με πολλές προσκολλήσεις, εγωισμούς, μηχανιστικές αντιδράσεις και πάθη, κατόπιν πρέπει να επιστρέψει στην φυσική φυτική διατροφή, με όλο και λιγότερες αφύσικα μαγειρεμένες και επεξεργασμένες τροφές.

Η Τροφή Που Ο Ανθρώπινος Οργανισμός Αναγνωρίζει, Είναι Μίγμα Χημικών Στοιχείων.  Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να ξέρουμε, για να δράσουμε ανάλογα, είναι πως η χημεία των τροφίμων του σουπερ μάρκετ δεν είναι συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν περιέχουν τις βιταμίνες,  μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ που ο οργανισμός αναγνωρίζει ως θρεπτικά χημικά στοιχεία για να ζήσει υγιής. Οι τροφές που χρησιμοποιούν για να τρέφονται οι υγιείς στον νου άνθρωποι, είναι όχι οι τάχα γευστικές, όμορφες χρωματικά (ομοιόμορφες κόκκινες ντομάτες π.χ.) που έχουν αρνητικά (-) ως προς την επιβίωση του χημικά στοιχεία, αλλά οι γευστικές με την θετική (+) ως προς την επιβίωση του τροφές που παρέχουν στον οργανισμό του την χημεία (βιταμίνες, μέταλλα κλπ.)που χρειάζεται για να είναι υγιής, δυνατός, γεμάτος ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

H καλύτερη επιλογή τροφών.  Κάθε  μπουκιά που τρώμε, κάθε κίνηση και ήχος που κάνουμε με το στόμα μας, επικαλείται τη δόνηση, την ενέργεια και τη μνήμη του σύμπαντος. Σας ακούγεται λίγο τρελό; Δεν είναι καθόλου, σύμφωνα με την ινδική αντίληψη. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η σωματική και ψυχική σας υγεία εξαρτώνται απόλυτα από τον αέρα που αναπνέετε, από την τροφή που τρώτε και από τους ήχους που ακούτε γύρω σας. Τι από όλα αυτά είναι στη σημερινή εποχή φυσικό; Τα φρούτα; O αέρας; O ήχος της φύσης; Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα τσάγια, όλες οι τροφές και ιδιαίτερα αυτές που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, όπως τα βότανα, είναι άκρως επιρρεπή στα ενεργειακά και δονητικά πεδία.

O θόρυβος καταστρέφει. Το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να καταστρέψει τη μνήμη της τροφής, όσο και αν ακούγεται απίστευτο. O θόρυβος που προκαλείται από τα ψυγεία, τα μίξερ, τις κουζίνες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να μεταλλάξει την ενεργειακή δομή της τροφής.

Πηγή: terrapapers.com

Advertisements

3 thoughts on “Δίαιτα, Νηστεία ή Εγκράτεια;

  1. Προσωπικά όταν έκανα νηστεία πρώτα των 17 ήμερων, την ενδέκατη μέρα βρέθηκα ακάλεστος σε ένα τραπέζι με του θεού τις λιχουδιές. καλεσμένοι στο τραπέζι ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και αρκετοί υψηλόβαθμοι. δεν άγγιξα τίποτα, μόνο λίγο Νερό ποιοτικό. αργότερα όταν η δύναμη μου αυξήθηκε και εμφανίστηκε η θεηκότητα μου, κατάφερα και 35 μέρες χωρίς νερό ούτε φαγητό. ρωτήστε με τι χρειάζεστε για να τα πετύχετε και εσείς. Για οποίον ενδιαφέρεται… δεν κατάφερα τελικά να το διαβάσω όλο αλλά που θα μου παει…..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s