Συνταγή: Φτιάξτε σπιτικό παστέλι

Το σησάμι περιέχει περίπου 20% πρωτεΐνη, πλούσια σε θειούχα αμινοξέα.
Περιέχει βιταμίνες, όπως B1, B2, B3, E.
Επίσης περιέχει μικρή ποσότητα υδατανθράκων, έτσι, περιλαμβάνει ελάχιστη ποσότητα γλυκόζης και φρουκτόζης, ενώ το άμυλο απουσιάζει.
Δείτε περισσότερα για το σουσάμι και τα οφέλη του!
Το μέλι μία μοναδική ουσία με 182 στοιχεία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι βιταμίνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τα μεταλλικά στοιχεία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δημιουργούν ένα απολαυστικό snak, γεμάτο ενέργεια.
Δείτε περισσότερα για το μέλι και τις ευεργετικές ιδιότητές του!

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας με την ακόλουθη συνταγή:

  • 400 γρ μέλι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιγότερο μέλι)
  • 400 γρ σουσάμι
  • ξύσμα λεμονιού.
  • Προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι, λίγο κανέλα, λίγη λεβάντα τριμμένη.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 130˚C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε χονδρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης. Απλώνουμε και καλύπτουμε με ένα πλάστη, έτσι ώστε το παστέλι να έχει 1 εκ. πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Καλή σας απόλαυση!

syntages.nets.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s