Σπιτική Γρανίτα Βύσσινο

spitiki_granita_vussino2Είναι όμορφο να πειραματίζεσαι με αγνά υλικά που έχεις στο σπίτι, από το να καταφύγεις σε λύσεις τυποποιημένων προϊόντων, για να δροσιστείς!

Η ιδέα ξεκίνησε ψάχνοντας να πιω κάτι δροσιστικό, εκτός από αρωματικά, όπου ο συνδιασμός λουίζας με μελισσόχορτο και φασκόμηλο ή μέντα με φασκόμηλο και βασιλικό να είναι ασυναγώνιστης γεύσης, (αναψυκτικά δεν έπινα ποτέ) τώρα που έκοψα τον καφέ!

Όλες οι συνταγές που βρήκα για γρανίτες χρησιμοποιούσαν παγωτομηχανή (που δεν έχω!) ή έπρεπε να ανακατεύεις κάθε μισή ώρα το μείγμα βγάζοντάς το από την κατάψυξη, κάτι που σημαίνει πως δε θα ήταν έτοιμο πριν το 3ωρο τουλάχιστον!

Θα χρειαστούμε:

Σπιτική βυσσινάδα (υπολογίστε περίπου 1 δάχτυλο αν είναι αρκετά πηχτή, διαφορετικά περισσότερο)

Πάγο (10-12 παγάκια για το ποτήρι της φωτογραφίας)

Νερό (περίπου διπλάσιο της βυσσινάδας)

Μπλέντερ

spitiki_granita_vussino1

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος και να πάρει το μείγμα μορφή γρανίτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή πάγο.

Σερβίρουμε και πίνουμε με μεγάλο καλαμάκι (όχι του καφέ)

Tip:

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κεράσια ή σταφύλι μοσχάτο! Το δοκίμασα με 5 κεράσια αλλά το βύσσινο υπερτερούσε.

Για τους λάτρεις του αλκοόλ μπορούν να προσθέσουν ρούμι και να το μετατρέψουν σε Ντάκιρι (daiquiri)!

Στην υγειά σας!

spitiki_granita_vussino2

Πηγή: StopAlimentarius

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s