Παγωτό Μπανάνα

banana

 

Περιγραφή

Πολύ εύκολο, με 1% λιπαρά, ιδανικό γι’ αυτούς που κάνουν δίαιτα αλλά το καλοκαίρι δεν μπορούν χωρίς παγωτό! Χωρίς αυγά, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς ούτε καν ζάχαρη!

Σερβίρει 2-3 άτομα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 – 3 αρκετά ώριμες μπανάνες
  • λίγο κρύο γάλα ή νερό (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις μπανάνες.
  2. Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
  3. Όταν έχουν παγώσει αρκετά (έχουν σκληρύνει αλλά να μην είναι και πέτρες) βγάλτε τις απ’ την κατάψυξη και αλέστε τις στο μπλέντερ.
  4. Αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε να αλεστούν μόνες τους, προσθέστε λίγο κρύο νερό ή γαλά για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
  5. Και ιδού! Ποιός περίμενε ότι μόνο ώριμες μπανάνες αρκούν για υπέροχο παγωτό μπανάνα;; Απολαύστε παγωτό χωρίς καθόλου τύψεις, σαν να τρώτε φρούτο!
Λίγα μυστικά ακόμα:
Αν θέλετε σερβίρετε με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα καρύδια κλπ. για μεγαλύτερη απόλαυση! (με αυτό το παγωτό σας πέρνει να γαρνίρετε)
Δεν το ‘χω δοκιμάσει αλλά πηγές λένε πως υπέροχο γίνεται και με ροδάκινα αντί για μπανάνες!
Αν προσθέσουμε περισσότερο γάλα, θα μοιάζει περισσότερο με παγωτό, παρά με γρανίτα αν προσθέσουμε νερό όταν το χτυπάμε στο μπλέντερ.
Ακόμη αν προσθέσουμε παγάκια μπορούμε να το φάμε εκείνη τη στιγμή, διαφορετικά πρέπει να μπεί για λίγο στην κατάψυξη.
Ιδέες από το sintagespareas.gr και πολύ φαντασία και πειράματα!
Advertisements

One thought on “Παγωτό Μπανάνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s