Light παγωτό κακάο μόνο με γάλα, κακάο και ζάχαρη

ionicecream

Περιγραφή

Παγωτό κακάο, γρήγορο, νόστιμο και πολύ ελαφρύ με πληροφορίες που αντλήθηκαν από το sintagespareas.gr και με φαντασία και πειραματισμούς!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light (μεγάλο)
  • 250 ml γάλα φρέσκο light
  • 5 κ.γλ.  ζάχαρη
  • 4 κ. σουπ. κακάο
  • τριμμένη κουβερτούρα

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα γάλατα και τo κακάο σε ένα μεγάλο μπωλ (2 lt), ανακατεύουμε να διαλυθεί το κακάο και τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου (μέχρι να αρχίσει να κάνει κρυστάλλους το γάλα μας).
  2. Χτυπάμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά. Το γάλα γίνεται πηχτή κρέμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και την κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  4. Ξαναβάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποίησα απλή ζάχαρη. Ίσως και με καστανή ζάχαρη ή με ζαχαρίνη ή στέβια να γίνεται καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Επίσης η ποσότητα ζάχαρης και κακάο εξαρτάται από τις ορέξεις μας.
Μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι από το αγαπημένο σας ποτό για επιπλέον άρωμα (πχ ρούμι).
Χρησιμοποίησα κακάο ΙΟΝ διαλυτό (σακούλα κιλού και όχι κουτί), γιατί διαλύεται ευκολότερα. Δε διαφημίζω την ΙΟΝ αλλά προτιμώ να χρησιμοποιώ προϊόντα από ελληνικές εταιρείες.
Tο «μυστικό» ειναι να ειναι ολα πολυ κρύα… παγωμένο γαλα, μπωλ, μίξερ, ταπεράκι που θα το βαλεις, δυνατή καταψυξη. Να μένει συνεχεια παγωμένο.
Ένα μικρό πρόβλημα είναι πως δε θα γίνει πολύ αφράτο, αφού δε χρησιμοποιούμε χημικές ουσίες και αυγά, εκτός και αν το χτυπήσουμε πολλές φορές κάτι που καταντά κουραστικό.
Μια λύση είναι η τοποθέτησή του σε ειδικές θήκες που το χωρίζουν σε μερίδες τύπου «παγωτό ξυλάκι».
Καλή σας απόλαυση!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s