Αναθεώρηση της εθνικής νομοθεσίας για το παγωτό

pagoto2Αναθεωρήθηκε με την απόφαση 369/2011 του ΑΧΣ η εθνική νομοθεσία για το παγωτό.

Η  απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1390 Β΄/27.04.2012).
Με την απόφαση αυτή αναθεωρείται το άρθρο 137 του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών.

Τα βασικότερα σημεία της νέας νομοθεσίας είναι:


 Διευρύνεται ο ορισμός του παγωτού και πλέον μπορούν να πωλούνται ως παγωτά και προϊόντα που για την παρασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί και αλλά συστατικά (φυτικά λιπαρά) πλέον αυτών του γάλακτος.

Επίσης διευκρινίζονται οι Κατηγορίες παγωτών ενώ  καθορίζονται και κριτήρια που αφορούν την περιεκτικότητα στα διάφορα συστατικά για την διάκριση τους σε κατηγορίες.

Ακόμα, καθορίζονται και ορισμένες κατηγορίες παγωτού στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά συστατικά γάλακτος.

Τέλος, καθορίζονται και τα επιτρεπόμενα συστατικά γάλακτος .
Το πλήρες κείμενο υπάρχει  στην ιστοσελίδα του Εθνικού τυπογραφείου.

Αυτό σημαίνει ότι λιγοστεύουν οι ελπίδες για να συνεχίσουμε να τρώμε παγωτό και όχι παγωμένο γλύκισμα, καθώς στο βωμό του κέρδους και δεδομένης της ευνοϊκής νομοθεσίας, θα εκλείψει το γάλα.

Έτσι η μόνη λύση είναι η παρασκευή αγνού παγωτού στο σπίτι μας.

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Πηγή:all4food.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s