Παγωτό γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς

ImageΤο καλοκαίρι η ανάγκη για παγωτό μεγαλώνει και η συνήθεια και ίσως και η άγνοια μας, μας οδηγεί στην έτοιμη λύση του παγωμένου γλυκίσματος (ότι δεν παρασκευάζεται από γάλα απαγορεύεται να αναφέρεται ως παγωτό) από το σούπερ μάρκετ.

Τα τελευταία χρόνια και μετά την έλευση γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ με χαμηλή ποιότητα και τιμές, όλες οι αλυσίδες διαθέτουν πλέον φθηνά παγωμένα γλυκίσματα, αμφιβόλου ποιότητας αφού δεν παρασκευάζονται από γάλα.

Ας φτιάξουμε μόνοι μας ένα καταπληκτικό παγωτό (ναι από γάλα) γιατί αξίζει πλέον να αρχίσουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να πούμε όχι στα σκευάσματα που συντάσσονται με τον Codex Alimentarius. Είναι μία απο τις συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, αξίζει να το κάνετε είναι πολύ ωραίο χωρίς αυγά, σταθεροποιητές, ζελατίνες έξτρα γλυκαντικά και πολλά λιπαρά. Εγώ το έκανα με άπαχο γιαούρτι και γάλα!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 3 κεσεδάκια (200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξηρούς καρπούς (ωμή ψίχα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
  5.  Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
  6. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς

Tips: Θεωρώ την ποσότητα της ζάχαρης υπερβολική, γιατί χρησιμοποιούμε μέλι (εγώ έβαλα 3 κουτ γλ). Οι ξηροί καρποί πρέπει να είναι άψητοι και ανάλατοι (χρησιμοποίησα καρύδια και αμύγδαλα). Στο τελευταίο χτύπημα μπορούμε να προσθέσουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο χωρίς σιρόπι. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε βανίλια.

Συντάκτης: stopalimentarius

Advertisements

2 thoughts on “Παγωτό γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s